Kerstmarkt Essen

Bezoek een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Geniet van de vele markten met de heerlijkste kerst specialiteiten. Boek al v.a. 20,-!

Wij vergelijken o.a.
aanbieders

Bewonder de grootste kerstboom van Essen

De kerstmarkt in Essen staat bekend om een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt bestaat uit meer dan 250 sfeervolle kerstkraampjes en is op een bijzondere wijze verlicht. Op de kerstmarkt kun je veel verschillende culturen vinden. Diverse mensen komen uit verschillende landen om in Essen het prachtige kerstfeest te vieren!

Vergelijk de reisaanbieders naar de kerstmarkt in Essen


Vergelijk de reizen naar de kerstmarkt in Essen

slee

Info over de kerstmarkt in Essen

kraampjes

Populair: Flachsmarkt

De Flachsmarkt is gebouwd in een middeleeuwse stijl.  De marktkramen zijn prachtig versierd en je kunt er veel handgemaakte materialen bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan lekker ruikende zeepjes, aardewerk en prachtige edelstenen. De heerlijke lekkernijen komen uit een historische kasteelkeuken. Neem bijvoorbeeld een glaasje glühwein of een zelfgemaakte punch met een middeleeuws recept!

kraampjes

Kardinaal Hengsbach Platz & Willy-Brandt-Platz

Kardinaal Hengsbach Platz
Op het Kardinaal Hengsbach Platz zijn alle kinderen welkom vanaf 3 tot 13 jaar oud. De kinderen kunnen hier hun creativiteit kwijt. Ze kunnen in het Bastelhaus hun eigen knutselwerkjes en peperkoekhuisjes maken. Naast het Bastelhaus bevindt zich het Peter in het Brotbackhaus. Hier worden dagelijks ovenheerlijke koekjes en andere lekkernijen gebakken. Geïnteresseerden kunnen meekijken hoe hij professioneel de heerlijke zoete koekjes creëert!

Willy-Brandt-Platz
Op het Willy-Brandt-Platz bevindt zich de grootste kerstboom van Essen. De inwoners van de stad zijn hier erg trotst op! Het is een zeer mooie verschijning en is versierd met prachtige verlichting. Er bevinden zich wel honderden lampjes in de dennenboom. Dit is al zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Willy-Brandt-Platz!

shoppen

shoppen Essen

Essen staat niet heel erg bekend om een spectaculaire winkelstad. Maar toch heeft Essen een verassend winkelaanbod. Vele Duitsers uit omringende dorpen doen hun inkopen in de binnenstad van Essen en heeft er daarom een uitgebreid winkelaanbod zich ontwikkeld. De belangrijkste shopping hal is de Limbecker Platz, waar je op drie verdiepingen hoog moderne modewinkels aantreft! Ook in de gezellige straatjes van de binnenstad vind je genoeg leuke boetiekjes.

Uitgelichte aanbiedingen & tips

Gegarandeerde busreizen met Kerst bij Peter Langhout Reizen

Je wilt graag een kerst busreis boeken, maar twijfelt nog. Gaat de reis wel door? Zijn er wel voldoende deelnemers? Wordt mijn reis niet geannuleerd? Wat je ...